BEHIND

Wij zijn Nika en Joes. Twee trendwatchers en conceptontwikkelaars in spé met een liefde voor het creëren van content. Beiden niet op ons mondje gevallen en vaak nét wat te kritisch op de wereld om ons heen. Schrijven is onze passie. Maar dan wel schrijven over zaken die er toe doen. Dingen in onze maatschappij die écht wat betekenen. Wij zijn er van overtuigd dat er meer in onze wereld zit dan met het blote oog te zien is. In Blemish hebben wij onze passie voor schrijven gekoppeld met onze kritische kijk op de wereld om ons heen, en de  de onuitputtelijke bron van inspiratie die de maatschappij ons geeft. We besloten dat er meer te halen moest zijn uit onze frustraties en fascinaties in de wereld en besloten onze krachten te bundelen. Blemish was het resultaat.

Onze missie is inspireren, reflecteren en denkstof bieden. We willen verder gaan dan het standaard schoolboek en mensen écht wat meegeven over de wereld om ons heen. Dit door middel van unieke en authentieke content, in nauwe samenwerking met onze doelgroep, waarbij niks ons te ver gaat of niks ons te gek is.

Mijn naam is Nika. Professioneel chaoot en een ware flapuit, die eindeloos nieuwsgierig is naar mensen om zich heen met nét iets te grote ogen die gefocust zijn op rare details. Ik doe overigens altijd mijn best om niet te lang te staren, vaak zonder succes. Mijn lievelingskleur is zwart en ik lach het liefst heel hard om mijn eigen grappen. Ook die van een ander trouwens. Als ze tenminste grappig zijn. Ik ben een enorm rare denker en in mijn hoofd is het 90% van de tijd een soort overbevolkte jungle. Die loopt dan ook regelmatig over in ‘creatieve’ uitspattingen die leiden tot alles wat ik met mijn pen op een notitieblok kan krabbelen. Om een beetje orde aan te brengen in mijn warrige hoofd ben ik inmiddels een goeroe in het maken van lijstjes. In mijn vrije tijd zul je me regelmatig een poging zien doen om Netflix te spelen, mijn hobby voor het drinken van wijn zien uitoefenen of een dansje zien wagen op grote jongens Hip Hop. Daarnaast stap ik nog wel eens op het vliegtuig en kijk ik graag door de lens van mijn camera naar de unieke uithoekjes die de wereld ons te bieden heeft.

NIKA DEWAIDE

Oprichtster

Mijn naam is Joes. Ook wel omschreven als pessimistisch, the underdog, sarcastisch, net niet grappig, soms wat traag van begrip en nummer één dom-kijken. Aan dat laatste kan ik echter niets aan doen, zo staat m’n hoofd namelijk het fijnst. Een zestal eigenschappen die typisch mij zijn. Op papier klinkt het allemaal nét een stukje erger dan het in werkelijkheid is, gelukkig. Ik ben erg creatief ingesteld. Hier ga ik dan ook helemaal in op, lekker leven in mijn eigen wereldje, maar gelukkig ben ik op z’n tijd ook erg sociaal. Nieuwsgierig zijn is iets wat ik graag ben, waarbij mijn brutale kant gepast en soms ongepast naar boven komt. In het doorgaande leven ben ik te herkennen aan mijn super uitgesproken kledingstijl; zwart op zwart, zwart over zwart òf zwart gecombineerd met zwart. Dankzij mijn verticale beperktheid, 1,59 om precies te zijn, kan het gebeuren dat je mij zomaar over het hoofd ziet. Maar daar maak ik graag korte metten mee. Het liefst reis ik de hele wereld rond met een enkel en alleen een backpack. Altijd op zoek zijn naar nieuwe plekken, culturen en uitdagingen. Want zeg nou zelf, waarom in het oersaaie Nederland blijven als er zoveel meer is in het leven? Ik zie mezelf dan ook als een echte globetrotter die graag haar dromen achterna gaat.

JOES PETERS

Oprichtster